Вітаю Вас, Гість
Головна » 2015 » Березень » 05

17 лютого в ЗОШ І-ІІ ст. с. Борисковичі відбувся районний навчальний семінар вчителів української мови та літератури "Роль уроків літератури рідного краю у формуванні соціокультурної компетентності". У рамках семінару було проведено урок у 7 класі " "Чиста сила офіри": морально-етичні й естетичні проблеми творчості Євгена Сверстюка через призму його світогляду та життєвого шляху" (вчитель Лариса Олександрівна Лісова) та виховний захід у 9 класі "Поезія та слово - різні дві сили" (вчитель Руслана Олександрівна Шишка). Підсумки семінару підвела методист районного відділу освіти Горохівської райдержадміністрації Людмила Василівна Мартинюк.

Переглядів: 1129 | Додав: V@mpir | Дата: 05.03.2015 | Коментарі (11)

Ось і знову вкотре на наші пороги ступає твердим кроком Новий рік, несе в наше життя щось нове, і віриться, обов'язково тільки хороше. Ось і знову в стінах нашої школи Новорічне свято з яскравою ялинкою, новорічними піснями і колядками, новими ролями для кожного учня, з Дідом Морозом та Снігуронькою, з численними гостями, які по-дитячому вболівають за кожного з акторів, з мамами, бабусями і татами, які всі разом допомагають своєму синові і дочці, улюбленим внукові та внучці одягти карнавальний костюм. Приємні емоції, радість свята вселяють віру вте, що Новий рік принесе в стіни школи, в кожну домівку тільки мир, затишок, здоров'я, радість, усмішки та щастя.

Переглядів: 492 | Додав: V@mpir | Дата: 05.03.2015 | Коментарі (0)

У грудні в загальноосвітній школі І-ІІ ст. с. Борисковичі відбулася незабутня зустріч. Школа гостинно відчинила двері перед колишніми випускниками, а нині – учасниками АТО Романом Гусейновим, Олегом Пастуховим, Анатолієм Фесюком, які протягом відпусток на кілька днів повернулися в рідні домівки.

Анатолій Фесюк, боєць 72 бригади, закінчив нашу школу 25 років тому, батько вже дорослих синів Олега і Вадима та п’ятирічної доньки. Олег Пастухов, прикордонник у Луганській області, завжди був активним членом батьківського комітету (дочка Василина закінчила нашу школу минулого року, син Володимир – три роки тому). Роман Гусейнов, який був випускником ЗОШ І-ІІ ст. с. Борисковичі десять років тому, під час перебування в АТО став татом, у нього народилася маленька донечка Лілія.

Нагодою поспілкуватися з бійцями-односельчанами скористалися вчителі та учні школи. Дещо незвично і щемливо було бачити знайомих з дитинства людей, для когось ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: V@mpir | Дата: 05.03.2015 | Коментарі (0)

Протягом першого тижня листопада у ЗОШ І-ІІ ст. с. Борисковичі відбувся традиційний Тиждень української мови. Учні ознайомилися із виставкою та фільмом про Нестора Літописця, адже 9 листопада духовна та культурна громадськість України вшановує пам'ять цього видатного культурного діяча, письменника, історика, святого. Відбулися мовна вікторина, конкурс читців поезій про Україну, конкурс малюнків "Барвисте царство Слова" (ілюстрації до фразеологізмів), конкурс на кращий авторський вірш (переможцями конкурсу стали семикласники Ігор Колесник і Віталій Лебезун). Учні підготували виставку рушників "Два кольори мої, два кольори", взяли участь у традиційному дні вишиванки.

Переглядів: 461 | Додав: V@mpir | Дата: 05.03.2015

На початку жовтня у ЗОШ І-ІІ ст. с. Борисковичі відбулося традиційне свято - День вчителя. У день самоврядування учні 9 класу мали змогу випробувати себе в ролі вчителів. Наприкінці дня відбулося шкільне свято, на якому лунали вірші та мелодійні пісні про складну і відповідальну працю на вчительській ниві.

Приєднуємося до привітань, які пролунали, і бажаємо вчителям нових звершень, вдумливих і старанних учнів та міцного здоров'я.

Переглядів: 458 | Додав: V@mpir | Дата: 05.03.2015

За сприяння утвердження статусу фізичної культури і спорту та з нагоди Дня фізичної культури вчителя фізичної культури ЗОШ І-ІІ ст. с. Борисковичі Олега Анатолійовича Степащука було нагороджено подякою відділу освіти Горохівської райдержадміністрації. Вітаємо Олега Анатолійовича з відзнакою, бажаємо нових творчих здобутків та здібних учнів.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 539 | Додав: V@mpir | Дата: 05.03.2015

З початком осені шкільний дзвінок знов покликав за парти учнів ЗОШ І-ІІ ст. с. Борисковичі. Вперше він пролунав для чотирьох діток, які від сьогодні гордо називатимуть себе першокласниками. Несміливо робили вони перші кроки в шкільне життя, ідучи за класним керівником Русланом Сергійовичем Панасюком. Маленький учень Любомир Міндюк та його однокласниці Оленка Колесник, Тетянка Пенар і Мар'янка Тишко майстерно продемонстрували свої таланти: старанно декламували вірші, виконували мелодійні пісні. Сподіваємося, що у новому навчальному році школярів чекають нові успіхи, досягнення та по-традиційному дружня атмосфера шкільної родини.

Переглядів: 473 | Додав: V@mpir | Дата: 05.03.2015

Якщо ти любиш рідний край,

йому душа пісень співає,

і ритми серця відчуває

діброва сива й зелен-гай.

Якщо ти любиш рідний край,

то уві сні до тебе линуть

п’янкий бузок і та калина,

що біля хати, пригадай.

Якщо ти любиш рідний край,

клин журавлиний крає серце,

і по-сирітському озерце

благає: «Нас не забувай!»

Якщо ти любиш рідний край,

стають нестерпними розлуки,

бо кличе липа й спраглі луки…

Ти їх у спогад заховай.

Якщо ти любиш рідний край,

це почуття в клітині кожній,

і ти прийдеш як подорожній,

що знає, де на світі Рай.

Прикріплення: Картинка 1
Переглядів: 499 | Додав: V@mpir | Дата: 05.03.2015 | Коментарі (0)